Over ons

“SKILLS is onderdeel van The Support Group,
welke garant staat voor Worldclass Event Support.”

SKILLS Crowd Management

SKILLS Crowd Management is in de evenementen branche een sparringpartner op het gebied van Crowd Management & Event Safety. Dit geldt voor zowel voorafgaand, tijdens als na grootschalig publieksevenementen. SKILLS adviseert, coördineert, innoveert, onderwijst en evalueert. 

Waar wij ons in onderscheiden is dat wij “hands on” Crowd Management professionals leveren om uw evenement van begin tot eind operationeel te begeleiden en alle daarbij horende taken uitvoeren. Onze kennis, ervaring en operationele ondersteuning delen we met overheidsinstellingen, event organisaties en andere event professionals. 

Onze missie is er voor te zorgen dat bezoekers op een veilige en goed georganiseerde manier van evenementen kunnen genieten. De bezoeker staat te allen tijde centraal, het spreekt voor zich dat het inzichtelijk maken van risico’s, het vormen van goede plannen, het creëren van een veilige omgeving en opzetten van een effectieve organisatie onderdeel zijn van de bezoekerservaring.

SKILLS Crowd Management is een onafhankelijk onderdeel binnen The Support Group. Indien nodig en gewenst kan er te allen tijde gebruik gemaakt worden van de kennis en expertise van een van de overige onderdelen binnen de Support Group, zoals Decor ontwerp, Food & Beverage, Event Crew en productie.

Mirjam de Bok

Owner | Event Safety & Mobility 

Mirjam de Bok werkte 7 jaar als hoofdagent bij Politie Hollands Midden en daarna 8 jaar als Risk & Crowd Safety Manager bij ID&T en Q-Dance. Ze was verantwoordelijk voor onder andere de aanvraag van vergunningen, de veiligheid, gezondheid en logistiek bij grootschalige dance-evenementen in binnen en buiten locaties, ééndaags en meerdaags en tot 200.000 bezoekers, zoals Defqon.1, Dirty Dutch, Q-BASE en Sensation. Het zorgen voor veiligheid zit haar in het bloed.

Begin 2017 begon ze voor zichzelf omdat ze zich binnen haar professie wilde verbreden. “Ik was nieuwsgierig hoe mijn kennis en ervaring zouden passen bij de organisatie van andere soorten events. De afgelopen jaren was ik hierdoor betrokken bij veiligheidsvraagstukken voorafgaand en tijdens Sinterklaasintochten, gemeentelijke-, sport- en  familie evenementen. Hierdoor heb ik me kunnen specialiseren in verschillende typen bezoekersprofielen en bijkomend gedrag.

Nicky van Holland

Event Safety & Sustainability

Nicky van Holland heeft Vrijetijdsmanagement gestudeerd aan de Breda University (NHTV) in Breda en is in 2017         begonnen als stagiaire Projectmanagement bij Air Events in Amsterdam. Na 12 maanden werkzaam te zijn geweest  tijdens grootschalige publieksevenementen zoals Valhalla, Amsterdam Open Air en Milkshake had zij de smaak te pakken en heeft hierna, in de zomer van 2018, ondersteunende Crowd Management rollen vervuld bij onder andere Defqon.1, Mysteryland, Decibel en Q-BASE.

Naast kennis van evenementenveiligheid, heeft Nicky een brede interesse in het onderwerp: ”Sustainability”. Binnen het team van SKILLS Crowd Management is zij dan ook de ”go-to girl” voor vraagstukken binnen dit gebied. Een duurzaamheidsplan is tegenwoordig een vast onderdeel van een professionele evenementenvergunning. Nicky zorgt voor zowel het plan als dat de naleving in het vervolgtraject aan alle, door de gemeente gestelde, richtlijnen voldoet.

In het najaar van 2018 is Nicky bij SKILLS Crowd Management begonnen en deelt zij haar SKILLS op het gebied van Event Safety & Sustainability met haar collega’s en opdrachtgevers.

Robbert Stolwijk

Event Safety

Robbert Stolwijk heeft Bedrijfskunde MER (Management, Economie & Recht) gestudeerd aan de Hogeschool Inholland Rotterdam. Tijdens zijn stage bij een van de grootste ticketingproviders van Nederland heeft hij een passie ontwikkeld voor evenementen. Kort hierna is hij aan de slag gegaan als Risk & Crowd Services Manager bij Backbone International. Na vier jaar heeft hij op 1 januari 2020 de overstap gemaakt naar SKILLS Crowd Management.

In zijn werk als Risk & Crowd Services Manager is Robbert betrokken bij grootschalige dance-evenementen van onder andere de ID&T Group. Naast dance gerelateerde evenementen heeft Robbert veel ervaring op het gebied van evenementen in de openbare ruimte. Zo was hij de afgelopen drie jaar verantwoordelijk voor de vergunningsaanvragen en de aansturing op locatie van NPO 3 FM Serious Request en Bevrijdingspop Haarlem.

Vindt het evenement plaats in de publieke ruimte? Of is het evenement van dusdanige grootte en doorkruist deze meerdere gemeenten? In dat geval is Robbert de aangewezen persoon binnen het team van SKILLS Crowd Management.

Mitchell Martens

Event Safety & Mobility

Mitchell Martens studeerde Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht. Zijn interesse voor evenementenveiligheid begint in 2009. Namens een particuliere beveiligingsorganisatie levert hij op uiteenlopende publieksevenementen een bijdrage aan de veiligheid van bezoekers. In de daarop volgende jaren is hij vanuit toonaangevende bedrijven en verschillende disciplines werkzaam op het gebied van Crowd Safety en Security.

Mitchell helpt bij het aanvragen van vergunningen, stelt plannen op en analyseert en adviseert in alle fases. Hij heeft ervaring met verschillende soorten evenementen zoals Solar Weekend Festival, Volvo Ocean Race, The Voice of Holland en Concert at Sea.

“Samen met anderen een fantastisch evenement neerzetten, daar krijg ik energie van! Ik denk graag mee in het creatieve concept zodat we deze gezamenlijk omzetten in die unieke maar bovenal veilige bezoekersbeleving.”

The Support Group

The Support Group is in 2009 opgericht binnen de ID&T-groep. Deze destijds interne afdeling had als doel het Operationele Team en verschillende productionele bedrijven met vakkennis samen te voegen en synergie te creëren. Door deze specialisten aan elkaar te koppelen, zijn de meeste toonaangevende dance evenementen geproduceerd, zowel nationaal als internationaal.

In 2010 werd dit vooruitstrevende internationale operationele werken beloond met de Nederlandse Logistiek Prijs. Na een lange periode waarin de oprichter van The Support Group, Marcel Elbertse, als Operationeel Directeur werkzaam was binnen de ID&T Groep, heeft zijn ondernemersbloed in 2017 een nieuwe kans omarmt, namelijk The Support Group overnemen van ID&T, samen met partners Dick van Berkum en Duncan Stutterheim.

Het uitwisselen van kennis en de samenwerking vanuit sterk verschillende disciplines zoals Decor, Food & Beverage en productie zorgt voor innovatieve stappen die het evenementenlandschap verder operationeel professionaliseren, event support dat is hetgeen waar The Event Support Group naar streeft. Vanuit The Support Group worden partner-bedrijven die ieder expert zijn binnen hun vakgebied, bij elkaar gebracht en op een adviserende en ondernemende manier ondersteund om verder te professionaliseren met het doel de evenementenbranche naar een hoger niveau te tillen.